Om

Stina Sundling

En Göteborgare (Boråsare?) med många talanger

Stina Sundling föddes 1964 i Göteborg. Hon har en doktorsexamen i sociologi och har bland annat arbetat som kommunikationschef, prefekt och områdeschef på Göteborgs universitet. Hon arbetar nu som Akademichef vid Akademin för polisiärt arbete på Högskolan i Borås. Hon har ett stort intresse för dans, musik, estradpoesi och styrkesport.

Hon kan stoltsera med att som nybliven 50-åring ha dansat hip-hop i finalen i TV3:s program Talang och har som veteran bärgat tre EM-brons i klassisk bänkpress/styrkelyft. Våren/sommaren 2020 släppte hon under artistnamnet Stilla ett ”soundtrack” till sin roman i form av en EP där hon rappar och sjunger om teman som fördjupas i hennes romaner. Stina har skrivit en rad akademiska texter, men Söker du här? är hennes skönlitterära debut.   I oktober 2021 gavs den fristående uppföljaren Finner du mig? ut och ånyo släpptes en EP (tillika soundtrack) ut. Under 2022 och 2023 har hon släppt ny musik och den tredje delen om Stillas jakt på kärlek, Min tur nu? ges ut den 21 september 2023.

Samtliga romaner finns tillgängliga också som e- respektive ljudböcker.

Sedan sommaren 2021 har Stina under artistnamnet Stilla genomfört ett stort antal spelningar, främst i Göteborg och Västsverige men också i Stockholm. Inte mindre än tre gånger har hon  stått på legendariska Nefertitis scen. Stina har deltagit i flera musikfestivaler, bland annat All My Friends Are Stars Music festivaI. Hon har också berättat om sina böcker genom sin musik på bl.a. Stockholms bokdagar, Värmlands bokfestival och Bokmässan i Göteborg. Oavsett om publiken bestått av tonåringar, musikinitierade 20-30 åringar eller det varit familjeevenemang eller litteraturfestivaler med en mer mogen publik så har röster lyfts om hur berörda man blivit av texterna och Stillas framträdande. De har lockat till såväl skratt som tårar.

I juni 2023 skrev hon kontrakt med det nya bokningsbolaget Rebellion Music. Så vill man boka henne för framträdande där hennes musik ingår är det bara att ta direkt kontakt med dem (mer information under ”kontakt”).

Stina Sundling

Författare & Artist

Läs vad GP har skrivit om mig

Kontakt

Vid bokning eller eventuella frågor

Om

Stina Sundling

En Göteborgare med många talanger

Stina Sundling föddes 1964 i Göteborg. Hon har en doktorsexamen i sociologi och har bland annat arbetat som kommunikationschef, prefekt och områdeschef på Göteborgs universitet. Hon har ett stort intresse för dans, musik, estradpoesi och styrkesport.

Hon kan stoltsera med att som nybliven 50-åring ha dansat hip-hop i finalen i TV3:s program Talang och har som veteran bärgat tre EM-brons i klassisk bänkpress/styrkelyft. Våren/sommaren 2020 släppte hon under artistnamnet Stilla ett ”soundtrack” till sin roman i form av en EP där hon rappar och sjunger om teman som fördjupas i boken. Stina har skrivit en rad akademiska texter, men Söker du här? är hennes skönlitterära debut.   I oktober 2021 gavs den fristående uppföljaren Finner du mig? ut och ånyo släpptes en EP (tillika soundtrack) ut.

Under sommar och höst 2021 har Stina under artistnamnet Stilla genomfört drygt 20 spelningar, främst i Göteborg och Västra götalandsregionen men också i Stockholm. Inte mindre än tre gånger har hon under hösten stått på legendariska Nefertitis scen.   Stina är engagerad som såväl artist som arrangör i den årliga All My Friends Are Stars Music festival.  I samband med Stockholms bokdagar och Värmlands bokfestival har hon också stått på scen och berättat om sina böcker genom sin musik.  Oavsett om publiken bestått av tonåringar, musikinitierade 20-30 åringar eller det varit  familjeevenemang eller litteraturfestivaler så har röster lyfts om hur berörda man blivit av texterna och Stillas framträdande, de har lockat till såväl skratt som tårar.

Stina Sundling

Författare & Artist

Stina Sundling colorful outside shot

Mina Böcker

Tillmusiksida

Min Musik

Läs vad GP har skrivit om mig

Kontakt

Vid bokning eller eventuella frågor